София и Имотите ....

СОФИЯ и ИМОТИТЕ…

Покупката на имот винаги ще бъде релевантен начин за дългосрочно инвестиране на свободни парични средства.

Доста често свободните парична средства на едно домакинство или бизнес, подкрепени с разумен по размер банков кредит, могат да донесат отлична доходност на притежателя си.

Всеизвестен е фактът, че българите предпочитат да инвестират в недвижими имоти и процентът на собствениците на жилища в страната ни е близо 84%, по статистически данни.

Цените на имотите са свъразни с  БВП, т.е. основният фактор за повишаване на цените им е повишаването на БВП и растежът на доходите на населението.

По данни на Евростат, в  10 годишен период от 2008 до 2018 година, цените на жилищата в България са поевтинели през 2013-2014 година от големия пик през 2008, след което отново е започнало плавно покачване. Средното нарастване на цените за периода е около 2,5 % на година.

София и Имотите ...

В момента обаче, за разлика от 2008 година, жилищата са два пъти по достъпни за купувачите, благодарние на гъвкавото и достъпно финансиране на покупката им от Търговските банки, действащи на територията на страната. В момента ръстът на доходите е много по-висок от ръста на недвижимите имоти, което в комбинация с факта, че инвестицията в недвижим имот е предпочитана за българите, води до засилено търсене.

Когато говорим за имотите като инвестиция, стигаме до момента с поемане на риск и доколко рискът е оправдан. Рискът, не не нещо страшно, когато е направен правилен подбор на стратегия. Той се  минимизира с правилен подход за печеливша инвестиция.

Важно е да се избере перспективен район за инвестиция и типа имот – жилище, офис, търговска площ, земя. Следващата стъпка е да се акцентира върху инвестиционната стратегия – дали имотът ще се закупи с цел бърза препродажба, дали ще бъде закупен на т.нар. етап „на зелено“ и ще се изчака до окончателното завършване на сградата, с цел още по-висока доходност, дали ще се инвестира в имот за тотален ремонт и ще бъде ремонтиран и препродаден или ще се закупи с цел отдаване под наем, дали ще се закупи земя с цел строителство и т.н.

Независимо от избора, който ще направите, обаче не бива да се заблуждавате, че възвращаемостта е бърза и 200 процентова. За целта е добре да използвате услугите на професионалисти в областта на недвижимите имоти и финансовото консултиране. При сериозен интерес от Ваша страна за избор на стратегия и допълнитени въпроси можете да се обърнете към услугите на “Финанс хелп” ООД и да се срещнем в удобно за двете страни време в нашия офис в град София. Зедно ще обсъдим възможностите и перспективите за инвестиция, съобразно Вашите лични идеи и финансови възможности.

А докато нашата среща  се случи, помислете върху това…
Бихте ли закупили този имот и с каква цел?
http://financehelpbg.com/sofia-properties/луксозен-напълно-обзаведен-тристаен/

Офертата е РЕАЛНА и е обект на продажба с посредничеството на “Финанс хелп” ООД.