Брокер недвижими имоти – какво е това и защо да изберем да работим с брокер при търсене и предлагане на имот

Брокер недвижими имоти – какво е това и защо да изберем да работим с брокер при търсене и предлагане на имот?

Покупко-продажбата на недвижим имот безспорно е голяма крачка, която рано или късно всеки човек прави в живота си. Това, обаче трябва да бъде направено информирано и с помощта на компетентни лица. Ползването на услугите на брокер улеснява цялостния процес на покупко-продажбата и спестява много нерви и притеснения на страните – и купувачи, и продавачи.

Ролята на брокера е не просто да намери или продаде имот, а да предостави широк спектър от услуги, който да улесни цялостния процес.

Какви услуги може да ни предостави брокерът и  защо да ги използваме? На тези и други въпроси ще намерите отговор по-долу.

Какви услуги може да ни предостави брокерът на недвижими имоти – реклама на предлагания имот, консултация, проучване, проверка на имот, водене на преговори и успешно приключване на сделката, както и други допълнителни услуги.

1. Реклама на предлагания имот  – това е подготовка на информация и снимков материал за имота, предлагането му на адекватна пазарна цена.

2. Консултация, проучване и проверка на имот – всеки брокер предоставя на клиентите си консултации и съвети свързани с предлагания имот. Познавайки добре всички райони, той може да Ви препоръча имот според Вашите желания, да Ви консултира относно вида строителство и евентуалните реконструкции, които могат да бъдат направени. Проверява имота предваритело и съдейства при изготвяне на всички необходими документи  относно покупко-продажбата му.

3. Воденето на преговори е един от най-важните моменти в целия процес по успешното приключване на сделката. Организиране на огледи и съдействие в преговорите между страните, изготвяне на всички необходими документи за обезпечаване на сделката са основните предимства, които се получават от клиента при ползване на услугите на брокер.

4. Други допълнителни услуги – “Финанс хелп” ООД освен брокери на недвижими имоти разполага с кредитни консултанти, които съдействат на клиента, при необходимост от финансиране за покупката на желания недвижим имот и застрахователен брокер, който може да съдейства с избора на застраховка за имота.

Защо и нужно ли е да използваме брокер, когато търсим или предлагаме недвижим имот?

1. Ако искате да бъдете сигурни в това, че имота, който искате да купите е изряден, трябва да се доверите на услугите на брокер. Той ще направи необходимите проверки и ще подготви всички документи за сделката, което намалява риска от измама.

2. Брокерът е там, за да защити Вас и Вашите интереси, така че да гарантира удовлетвореност на страните по сделката. Ако сте продавач, брокерът ще Ви съдейства при ваденето на документи, необходими за цялостното обезпечаване на сделката, ще Ви консултира за възможните рискове при продажбата и ще Ви съдейства за избягването им.

3. Най-голямото преимущество при работата с брокер е комплексното обслужване и предоставянето на всички нужни услуги на едно място. Също така широкия диапазон от оферти, които брокерите могат да Ви предоставят и още бързия отговор на запитване от страна на клиентите.

Ако желаете да разберете повече може да се доверите на нашите брокери и консултанти. Те ще Ви дадат пълна информация за условията и ще сравнят няколко оферти за Вас, а Вие ще изберете най-изгодните условия. Ще получите професионална консултация, в удобно за Вас време и място.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *